Sejfy

Sejfy
Fieldset
Anonymný
10. 5. 2019
0 komentárov

Sejfy sú označením pre kategóriu úschovných objektov. Zvyčajne sú konštruované ako jednoplášťové, prípadne dvojplášťové bezpečnostné schránky. Každý sejf odporúčame upevniť do podlahy alebo do steny steny pomocou priloženého upevňovacieho materiálu. 

Sejfy a bezpečnostné triedy
Na bezpečnostnej stupnici sú sejfy umiestnené na najnižšej pozícii, no aj napriek tomu, sú sejfy veľmi obľúbené a využívané, hlavne kvôli priaznivej cene. Sejf nemusí byť certifikovaný v bezpečnostnej triede, no aj napriek tomu dokáže odolať násilnému otvoreniu.

Na trhu sa najčastejšie vyskytujú sejfy, ktoré nie sú certifikované v žiadnej bezpečnostnej triede. Základná certifikácia sejfov spadá pod bezpečnostnú triedu Z1,Z2 a Z3. Nad bezpečnostnou triedou Z3, spadajú výrobky certifikované podľa európskej normy EN 1143-1, tj. ide o takzvané trezory, ktoré ponúkajú vyššiu ochranu pre cennosti a dokumenty.

Použitie sejfov
Nakoľko sú sejfy výrazne cenovo lacnejšie ako certifikované trezory, sú stále veľmi vyhľadávanou a obľúbenou alternatívou pre zabezpečenie cenností a dokumentov. Treba mať na pamäti, že sejfy poskytujú len základnú ochranu Vašich cenností.

Do sejfov odporúčame uložiť cennosti a hotovosť v maximálnej sume do 1 000€. V našej ponuke nájdete aj špeciálne ohňovzdorné trezory, ktoré poskytujú Vašim dokumentom a cennostiam vynikajúcu ochranu proti ohňu či vode.

Sejfy na zbrane

Sejfy sú vynikajúcou, cenovo dostupnou voľbou pre splnenie legislatívy, ktorá upravuje uchovávanie zbraní a streliva. Sejfy z našej ponuky splňujú základné podmienky, podľa zákona č. 190/2003 Z.z.. o strelných zbraniach a strelive

V prípade, ak zvolíte sejf pre potrebu uloženia zbrane, je nutné zabezpečiť oddelené uskladnenie nábojov a zbrane, napr. v jednoduchej uzamykacej schránke, popr. v tzv. Gunboxe.

Sejfy do steny
Sejfy do steny sú zaujímavá kategória. Všetky výhody sejfov sa ešte rozšíri o jeden dôležitý prvok – ukrytie. Sejfy do steny je možné ukryť niekde za obraz, kalendár  alebo hockde inde.  Fantázií sa medze nekladú. Napríklad je možné trezor zamurovať a pred neho umiestniť knižnicu na pántoch.

V prípade, že nechcete utratiť veľa peňazí napr. kúpou certifikované trezoru, je dobré pouvažovať nad lacnejšou ale stále vynikajúcou alternatívou, ktorú ponúkajú stenové sejfy.

Nábytkové sejfy
Nábytkové sejfy majú rovnaké parametre ako sejfy do steny. Veľké plus týchto sejfov je, že sú chránené všetky steny sejfu. Primárne sú určené na umiestnenie do nábytku (skríň) a kotvia sa skrz nábytok do steny.  Nábytkový sejf sa dá pomerne ľahko zamaskovať, napr. už samotnou skriňou alebo oblečením ... 

Celú ponuku sejfov nájdete na nasledujúcom odkaze.

 

Pridať nový komentár

1 + 4 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test