Správne umiestnenie trezoru

Správne umiestnenie trezoru
Fieldset
Anonymný
10. 5. 2019
0 komentárov

Pýtate sa ako a kam správne umiestniť trezor ? My pre Vás prinášame zopár tipov a rád.

Voľne stojaci trezor
Od najmenších sejfov až po tie dvojkrídlové skrine je možné postaviť voľne do priestoru. Ich bezpečnosť tak nie je ohrozená. Samozrejme je lepšie aby aspoň 1 stena trezora bola priložená úplne k stene a ukotvená ! Najlepšie je trezor kotviť súčasne do steny aj do podlahy.  

Trezor do nábytku (nábytkový trezor)
V našej ponuke máme veľké množstvo nábytkových trezorov ktoré majú vhodné rozmery, ktoré sa vojdú do bežného nábytku. Takýto nábytkový trezor sa postaví na dno skrine a upevní sa skrz nábytok do steny alebo do podlahy. Najlepšie oboje. Stavať trezor na nábytkovú policu nie je najlepší nápad kvôli hmotnosti trezoru a jeho obsahu. Nábytkové trezory je taktiež možné postaviť voľne k stene alebo pod stôl.

Trezory do podlahy (podlahový trezor)
Keď máte hotové bývanie, nie je úplne jednoduché dostať trezor do podlahy. Potrebujete stavebný otvor, ktorý môže narušiť napríklad izoláciu. Preto je dobré o tomto druhu trezoru uvažovať ešte pred samotnou realizáciou celkovej stavby.

Podlahový trezor má rovnaké výhody ako trezor do steny a má ešte niečo navyše. V podlahe bežný zlodej trezor nehľadá. Nie je to bežné umiestnenie trezoru práve kvôli náročnej montáži. Takýto trezor je veľmi dobre skrytý. Cez trezor sa môže hodiť koberec alebo nejaký kus nábytku. Ale treba myslieť aj na to, že ak bude nábytok ťažší, tým menej často budete takýto trezor otvárať.

Trezor do steny (stenový trezor)
Skryť trezor do steny alebo zamurovať v nejakom nepoužívanom priestore je veľmi dobrá voľba. Niekedy je dobré takýto trezor skryť napríklad do už roky nepoužívaného starého komína alebo pod schody. Trezory do steny majú veľa výhod, ich montáž je trvalá a dostať takýto trezor von je dosť náročné. V neposlednom rade, takáto skrytá montáž zvyšuje bezpečnosť.

Trezorové dvere
Trezorové dvere majú veľmi veľa výhod a zanedbateľné nevýhody. Hlavnou nevýhodou môže byť práve rozmer, cena zrovnateľná už s väčšími trezormi a tiež to, že potrebujete celú bezpečnostnú miestnosť.

Posledná z menovaných nevýhod je zároveň aj najväčšia výhoda, nakoľko trezorové dvere vytvoria ľubovoľne veľký chránený priestor. Miestnosť sa môže vymurovať alebo vyliať betónom. Steny sa taktiež môžu posilniť napríklad železnými doskami. 

Kompletnú ponuku trezorov si môžete prezrieť na nasledujúcom dokaze.

Pridať nový komentár

9 + 8 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test