Ako od základov zabezpečiť svoj domov

Ako od základov zabezpečiť svoj domov
Fieldset

Bezpečnosť vášho domu je vždy dôležitá a to bez ohľadu na to, ako moc je vaša štvrť bezpečná. Každý sa môže stať terčom zlodejov a preto treba dbať na zabezpečenie domu a ochranu svojej rodiny. To je dôvod prečo sa v tomto článku budeme venovať základnej ochrane domácnosti ale aj elektronickým bezpečnostným systémom, ktoré v súčasnosti nie sú až také drahé a sú dostupné naozaj pre každého.  

Prvá línia v zabezpečení pred zlodejom
Každé zabezpečenie domácnosti začína od hlavných prvkov domu  a to od dverí, okien a zámkov. Je až prekvapivé koľko majiteľov domov používa pokročilé bezpečnostné systémy a pritom zabudnú vymeniť zastarané zámky či dvere, cez ktoré sa zlodej veľmi rýchlo dostane dovnútra. Ak si nie ste istý aký typ zámkov používať resp. ktorý je najvhodnejší pre vaše dvere informujte sa u svojho zámočníka. Nezabudnite pritom na to, že práve zámky stoja v prvej línii pred narušiteľom. 

Zobraziť našu aktuálnu ponuku cyl. vložiek

Druhá línia zabezpečenia vášho príbytku
V prípade ak vám nestačia obyčajné zámky a premýšľate nad niečím flexibilnejším a high-tech, môžete porozmýšľať o elektronickom zámku. V našej ponuke nájdete napríklad smart zámok ENTR, ktorý v sebe spája mechanickú silu s digitálnou inteligenciou. Elektronické zámky sú vďaka svojím funkciám bezpečnejšie. Už sa nemusíte báť straty kľúčov – ako kľúč k takémuto zámku môže poslúžiť váš mobilný telefón, tablet, diaľkový ovládač či váš prst.

Ďalším zabezpečením vášho vchodu môže byť aj inštalácia videotelefónu či digitálneho kukátka s funkciou nahrávania videa. Vďaka týmto zariadeniam môžete vidieť osoby nachádzajúce sa pred dvermi, bez toho aby ste museli otvárať dvere. Pokročilé dverové videotelefóny či digitálne kukátka majú nočné videnie, pomocou ktorého môžete vidieť čo sa deje pred vašimi dvermi aj v noci.

Zobraziť našu aktuálnu ponuku digitálnych kukátok
Zobraziť našu aktuálnu ponuku elektronických zámkov

Moderné elektronické zabezpečenie
Ak to myslíte so zabezpečením vášho domova naozaj vážne určite uvažujete aj o inštalácii alarmu resp. o inštalácii elektronického zabezpečenia. Elektronické zabezpečenie môže tvoriť aj inštalácia pohybových senzorov napojených na osvetlenie vašej záhrady. Bezpečnostní experti sa zhodujú na tom, že je vhodné takto zabezpečiť osvetlenie tmavých miest v okolí vášho domova, pretože práve v týchto miestach sa môže potencionálny zlodej ukrývať. V dnešnej dobe si môžete kúpiť aj lacné pohybové senzory so svetlom, ktoré sú poháňané slnečnou energiou.

Taktiež môžete využiť moderné zabezpečenia ako alarm a pokročilý kamerový systém pomocou ktorého budete mať prehľad o všetkom čo sa deje v okolí vášho domova. Vďaka pokročilému bezpečnostnému systému z firmy Ajax, môžete online sledovať bezpečnosť vášho domova.

Chcem zistiť viac o zabezpečovacom systéme Ajax

Byť opatrný sa vyplatí
Na záver je dôležité dodať, že opatrnosť je to najhlavnejšie zabezpečenie. Nedávajte na sociálnych sieťach vedieť, že odchádzate alebo ste na dovolenke. Požiadajte svojich susedov nech vám dajú pozor na vašu nehnuteľnosť. Ak odchádzate na dlhšiu dobu, poproste ich aby vám vyberali poštu z poštovej schránky. Taktiež je vhodné na seba neupozorňovať – tituly na schránke či na dverách nezaujmú len vašich susedov ale aj potencionálnych zlodejov.

Pridať nový komentár

2 + 0 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test