Ako si vybrať ideálne vstupné bezpečnostné dvere pre váš domov

Ako si vybrať ideálne vstupné bezpečnostné dvere pre váš domov
Fieldset
Tomáš Sýkora
24. 3. 2023
0 komentárov

Pri výbere správnych vstupných dverí je dôležité zvážiť niekoľko faktorov. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z najdôležitejších faktorov, ktoré je potrebné zohľadniť pri výbere vstupných bezpečnostných dverí pre vašu domácnosť.

  1. Bezpečnosť

Bezpečnosť je jedným z kľúčových faktorov pri výbere vstupných dverí. Dvere by mali byť dostatočne odolné proti vlámaniu a mať kvalitné zámky. V súčasnosti sú na trhu k dispozícii rôzne typy dverí, ktoré môžu poskytnúť vysokú úroveň bezpečnosti, ako napríklad bezpečnostné dvere FORNOX.

  1. Materiál

Materiál, z ktorého sú dvere vyrobené, je ďalším dôležitým faktorom pri výbere vstupných dverí. Bezpečnostné dvere musia obsahovať oceľovú konštrukciu (2 oceľové platne), oceľový rám a oceľové výstuhy. Najideálnejším povrchom je laminát, nakoľko je odolný voči poškriabaniu, dlhotrvajúci a stály povrch a v neposlednom rade je jednoduchý na údržbu.

  1. Dizajn

Dizajn vstupných dverí by mal byť v súlade s celkovým dizajnom vášho domu a zároveň by mal byť esteticky príjemný. Výrobcovia dverí ponúkajú rôzne možnosti dizajnu, od klasických až po moderné. Pri výbere dizajnu dverí by ste mali zvážiť aj ich farbu a textúru, ktoré by mali byť v súlade s farbou a textúrou okolitých stien.

  1. Veľkosť

Veľkosť vstupných dverí je ďalším dôležitým faktorom pri výbere. Dvere by mali byť dostatočne veľké, aby sa do nich dalo pohodlne vstúpiť a vyniesť väčšie predmety. Pri výbere dverí je nutné si skontrolovať či výrobca dodáva štandardné rozmery dverí (80tky a 90tky). Na trhu sú aj lacné "bezpečnostné" dvere so zníženou šírkou svetlosti (60tky a 70tky) kde nastáva problém hlavne pri sťahovaní väčších vecí ako sú postele, kuchynská linka či gauč ! 

  1. Tepelná a zvuková izolácia

Pri výbere vstupných dverí by sa malo venovať pozornosť aj tepelnej a zvukovej izolácii. Dvere by mali byť dostatočne izolované, aby udržiavali teplotu v interiéri a minimalizovali zvukovú priepustnosť zvonku. Kvalitné dvere môžu pomôcť minimalizovať energetické straty vášho domu a zvýšiť jeho celkovú energetickú efektívnosť. Pred nákupom dverí sa môžete informovať o ich izolačných vlastnostiach, ako napríklad hodnote U, ktorá udáva tepelnú priepustnosť či nepriezvužnosť v dB.

V našej ponuke nájdete Slovenské bezpečnostné dvere FORNOX, ktoré spĺňajú prísne Európske normy a štandardy. Dvere sú kompletne vyvíjané a vyrábané na Slovensku. Pri výrobe sa používajú najkvalitnejšie materiály. Dvere sú celo-oceľovej konštrukcie, ktorá je tvorená dvoma oceľovými platňami, oceľovým rámom a oceľovými výstuhami. Povrch dverí je laminátový v rôznych estetických prevedeniach. Našu ponuku bezpečnostných dverí si môžete pozrieť aj na našom webe.

 

POZRIEŤ PONUKU BEZPEČNOSTNÝCH DVERÍ

 

Pridať nový komentár

3 + 10 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test