Ako ušetriť na energiách s bezpečnostnými dverami

Bezpečnostné dvere Fornox - Trenčín
Ako ušetriť na energiách s bezpečnostnými dverami
Fieldset
Tomáš Sýkora
31. 3. 2023
0 komentárov

Bezpečnostné dvere sú nevyhnutnou súčasťou každej domácnosti, ktorá si zakladá na bezpečnosti a pohodlí. Okrem toho, že chránia pred neželanými návštevami, existuje aj mnoho ďalších dôvodov, prečo investovať do bezpečnostných dverí. Medzi ne patria napríklad ochrana pred ohňom, pachom, prachom a zimou.

Na trhu bezpečnostných dverí môžeme nájsť množstvo výrobcov a dodávateľov medzi nimi nájdeme ako kvalitných tak i nekvalitných predajcov akože „bezpečnostných“ dverí. Tieto dvere sa od tých kvalitných odlišujú prevedením a hlavne podozrivo nízkou cenou. Tieto akože „bezpečnostné“ dvere sa tvária ako ťažké, bezpečnostné dvere no zväčša ich konštrukciu tvorí tenký plech bez oceľovej výstuže. Vo vnútri dverí je zväčša papierová voština, ktorá dvere neizoluje. Takéto dvere sa zväčša osádzajú na PUR penu, ktorá nedokáže zabezpečiť zárubňu proti roztiahnutiu a vysadeniu dverí. Pri výbere bezpečnostných dverí preto zvoľte osvedčeného výrobcu a predajcu bezpečnostných dverí, ktorý disponuje potvrdenými referenciami a vie preukázať certifikáty od všetkých bezpečnostných dverí a dverných doplnkov.

Bezpečnostné dvere sú vybavené špeciálnymi izolačnými materiálmi, ktoré znižujú prechod tepla a zabraňujú unikaniu tepla z domu von. To znamená, že počas zimných mesiacov zostáva teplo vnútri a neuniká vonku. Zároveň v lete zabraňujú vnikaniu tepla do domu, čo zabezpečuje príjemnú teplotu v interiéri.

Ďalšou výhodou bezpečnostných dverí je ich schopnosť ochrániť domácnosť pred ohňom. Bezpečnostné dvere sú vyrobené z materiálov, ktoré majú vysokú odolnosť voči vysokým teplotám a odolávajú šíreniu ohňa. V prípade požiaru dokážu zabrániť šíreniu ohňa do iných miestností a zabezpečiť únikovú cestu.

Okrem toho bezpečnostné dvere zabraňujú prenikaniu pachov a prachu zvonku do interiéru. To znamená, že vzduch v interiéri zostáva čistý a zdravý, čo je najmä v dnešnej dobe, keď sú znečistené prostredie a ovzdušie problémom, veľmi dôležité.

Vzhľadom na to, že bezpečnostné dvere zabraňujú prechodu tepla, ochraňujú pred ohňom, pachom a prachom, sú stále viac a viac vyhľadávané nielen z dôvodu zvýšenia bezpečnosti, ale aj z dôvodu úspory nákladov na kúrenie a zlepšenia kvality vzduchu v interiéri. Preto ak hľadáte spôsob, ako zvýšiť bezpečnosť a pohodlie vo vašej domácnosti, investícia do bezpečnostných dverí by mohla byť tou správnou voľbou.

Stavte na osvedčenú kvalitu

Naše bezpečnostné dvere Fornox sú oceľovej konštrukcie, ktorá je tvorená až dvoma oceľovými platňami, oceľovým rámom a oceľovými výstuhami. Dvere sú uzamykané pomocou overeného bezpečnostného zámku Rostex, ktorý sa stará o vysunutie až 17-tich istiacich bodov.

Všetky typy bezpečnostných dverí Fornox sú vybavené špeciálnym dvojitým EPDM tesnením, kde jedno je nalepené priamo na dverách a druhé na bezpečnostnej zárubni. Samozrejmosťou našich bezpečnostných dverí je špeciálna termo-izolačná výplň, ktorá pomáha v lete udržať príjemný chládok a v zime naopak zabraňuje úniku tepla z bytu.

Pred našimi dverami Fornox neostane len zlodej, oheň, prach a pach ale aj zvuk. Dvere sú odhlučnené na 36dB (za príplatok až 40dB), takže Vás viac nebude obťažovať zvuk výťahu či hluční susedia.

Okrem toho, vďaka špeciálnemu dvojitému tesneniu Vás dvere ochránia aj pred peľom či inými drobnými časticami. Túto vlastnosť dverí ocenia najmä alergici v peľovej sezóne.

 

POZRIEŤ PONUKU BEZPEČNOSTNÝCH DVERÍ FORNOX

 

 

 

 

 

Pridať nový komentár

15 + 1 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test