Inteligentné bezpečnostné dvere zvyšujú zabezpečenie domácnosti

Inteligentné bezpečnostné dvere zvyšujú zabezpečenie domácnosti
Inteligentné bezpečnostné dvere zvyšujú zabezpečenie domácnosti
Fieldset

Na zabezpečenie vstupu používame mechanické zabezpečenie (napr. bezpečnostné dvere či zámky) ako i elektronické zabezpečenie (napr. alarmy, kamerové systémy a pod.). Zatiaľ čo mechanické zabezpečenie chráni náš majetok „hrubou silou“, tie druhé v poradí nás dokážu upozorniť na blížiace sa nebezpečenstvo.

Ak uvažujete nad komplexným zabezpečením vášho bytu, začať by ste mali výberom kvalitných bezpečnostných dverí. Zdôrazňujeme slovo kvalitné ... Na trhu nájdete množstvo ponúk na bezpečnostné dvere, no len zopár ich je naozaj kvalitných. Bezpečnostné dvere nikdy nevyberajte iba podľa ceny ale podľa parametrov a bezpečnostných certifikátov. Pri hľadaní bezpečnostných dverí môžete natrafiť na „skvelé“ ponuky akože bezpečnostných dverí, ktoré sú síce dizajnové ale nespĺňajú žiadne parametre bezpečnosti. Síce sa môže spočiatku zdať, že ide o masívne, hrubé, oceľové dvere nemusí vždy tomu tak byť.   

Nekvalitné „bezpečnostné“ dvere bývajú konštruované z tenkého plechu, ktorý dokážete preraziť i šróbovákom. Vo vnútri takýchto dverí nie sú oceľové výstuže ale papierová voština. Takéto dvere sa vyrábajú a dovážajú pofidérnymi firmami z Číny a Poľska. Nemajú žiadny certifikát, ktorý by dokazoval, predajcom deklarované parametre.

Ak je pri výbere dverí vaším hlavným parametrom cena, poobzerajte sa radšej po klasických dverách, pretože tie akože „bezpečnostné“ dvere vám určite nezaručia žiadnu bezpečnosť.

Prečo nekupovať nekvalitné bezpečnostné dvere:

  • Výplň dverí je tvorená papierovou voštinou,
  • Nakoľko sú dvere konštruované z tenkého plechu, je ich jednoduché vypáčiť či preraziť kovovým predmetom,
  • Do Poľských / Čínskych dverí nepasuje klasické dverné príslušenstvo (cyl. vložky, zámky atď.) Toto môže byť problém pri strate kľúčov, kedy nezoženiete náhradnú dvernú vložku, ktorá by pasovala do vašich dverí,
  • Pri nekvalitných „bezpečnostných“ dverách sa dvere montujú do zárubne, ktorá je zapenovaná PUR penou (šikovný zlodej takúto zárubňu roztiahne a vyhodí dvere z uzamykacích čapov),
  • Vďaka nekvalitnej výrobe je životnosť takýchto dverí len pár rokov.

Našťastie, na trhu nájdete aj kvalitné bezpečnostné dvere, ktoré spĺňajú všetky bezpečnostné parametre. Na Slovensku je hneď niekoľko veľkých a kvalitných výrobcov dverí (napr. Profil – Banská Bystrica, Fornox – Studienka a ďalší). Kvalitné bezpečnostné dvere sa od tých nekvalitných líšia hlavne konštrukciou. Tie pravé bezpečnostné dvere sú konštruované z kvalitnej ocele (2 oceľové platne, oceľový rám a oceľové výstuže po celej ploche bezpečnostných dverí).

 

Kvalitné bezpečnostné dvere nie sú duté ale bývajú vyplnené špeciálnou zvukovo-tepelno izolačnou výplňou (napr. minerálna vlna), ktorá bezpečnostným dverám pridáva ďalší rozmer zabezpečenia a síce zabezpečenie proti ohňu (zväčša ohňovzdornosť minimálne 30min.). Okrem toho sú kvalitné bezpečnostné dvere aj odhlučnené aby vám zaistili ten najlepší komfort bývania.

Prečo kupovať kvalitné bezpečnostné dvere:

  • Kvalitná a pevná oceľová konštrukcia,
  • Protipožiarna a zvukovo – izolačná výplň priamo vo dverách,
  • Univerzálne dverné príslušenstvo, ktoré zoženiete všade na našom trhu (cyl. vložky, zámku, dverné kukátka, atď....),
  • Bezpečnostné zárubne sú kompletne zamurované / vyplnené betónom aby sa zabránili možnosti násilnému roztiahnutiu zárubne,
  • Životnosť dverí na minimálne celú generáciu,
  • Záručný a plný pozáručný servis dverí ako i NON STOP servis pri vybuchnutí.

Ak ste nadšenec nových technológii, svoje bezpečnostné dvere môžete doplniť o elektronické „vychytávky“ napríklad o elektronické ovládania dverí pomocou odtlačku prsta alebo ovládanie pomocou mobilnej aplikácie. S moderným SMART elektronickým zámkom sa už viac nemusíte starať o to či ste dvere uzamkli, zámok to spraví za vás, plne automaticky.

Bezpečnosť domácnosti môžete zvýšiť aj použitím SMART digitálneho dverného kukátka. Moderné digitálne kukátko viete spojiť cez WIFI priamo s vaším mobilným telefónom. V prípade potreby, si viete na diaľku kontrolovať  záznam z vonkajšej kamery a to prostredníctvom mobilnej aplikácie. Moderné kukátko má v sebe integrovaný alarm, ktorý sa spustí v prípade, že sa niekto dlhšie pohybuje pred vašimi dverami. Samozrejmosťou je, že vám dá digitálne kukátko o takomto podozrivom pohybe vedieť priamo na váš mobilný telefón. Nespornou výhodou SMART digitálneho kukátka je možnosť živej komunikácie s osobou pred dverami a to vďaka vstavanému mikrofónu a reproduktoru, ktorý sa nachádza priamo v kamere digitálneho kukátka).

Pre doplnenie a získanie maximálnej bezpečnosti vášho bytu môžete zvážiť montáž elektronického zabezpečovacieho systému tzv. alarmu, ktorý nájdete aj v našej ponuke.

Pomocou alarmu Ajax zabezpečíte svoj byt bez potreby ťahania kabeláže nakoľko ide o plne bezdrôtový systém. Batérie v jednotlivých pohybových detektoroch vydržia až 7 rokov ! Vďaka širokému príslušenstvu zabezpečíte svoje byt nie len pred zlodejmi ale i pred živelnými pohromami ako je napr. oheň či voda. Využiť môžete napríklad špeciálne kombinované detektory dymu a teploty či požiarne detektory kombinované s detektorom CO2.

Vďaka širokému príslušenstvu Ajax, dokážete vybudovať inteligentnú inštaláciu pomocou ktorej môžete ovládať zásuvky či osvetlenie v celom byte. Elektronický zabezpečovací systém Ajax má naozaj široké uplatnenie a je len na vás ako sa ho rozhodnete využiť.   

Pridať nový komentár

14 + 2 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test