Inteligentné ovládanie dverí

Inteligentné dverné zámky
Inteligentné ovládanie dverí
Fieldset
Tomáš Sýkora
11. 4. 2020
0 komentárov

Uvažujete nad elektronickým ovládaním dverí ? Máme pre vás riešenie ! Elektronický SMART zámok Mul-T-Lock ENTR. Ide o inovatívny elektronický zámok, ktorý je ako jediný certifikovaný v 4. bezpečnostnej triede. Elektronický zámok Mul-T-Lock dokážete ovládať hneď niekoľkými spôsobmi – mobilným telefónom, odtlačkom prsta, PIN klávesnicou alebo diaľkovým ovládačom.

Elektronický zámok je plne bezdrôtový, tj. nie je potrebné ťahať žiadnu dodatočnú kabeláž. Zámok je napájaný pomocou vstavanej batérie, ktorá vydrží cca 3 mesiace prevádzky (pri 4 člennej rodine a bežnom používaní).

Komunikácia medzi ENTR jednotkou a príslušenstvom prebieha bezdrôtovo pomocou Bluetooth. Samozrejmosťou je šifrovaná komunikácia medzi jednotlivými prvkami systému. Nespornou výhodou zámku Mul-T-Lock ENTR, je možnosť stále používať klasický, mechanický kľúč.

S podobným produktom ako firma Mul-T-Lock prišla aj firma EVVA. Tá na trhu prináša hneď niekoľko elektronických zámkov. Ide o zámky EVVA E-Primo, EVVA AirKey a EVVA EMZY.

Elektronický zámok E-Primo ovládate pomocou špeciálnych médií, ktoré sa prikladajú k čítacej hlave elektronickej vložky. Výhodou tohto zámku je, že ak ovládacie médium stratíte, dokážete ho rýchlo vymazať zo zariadenia. Elektronický zámok E-Primo je napájaný pomocou lítiovej báterie CR123 takže zámok nepotrebuje žiadnu dodatočnú kabeláž.

Ďalším zámkom elektronickým zámok z dielne EVVA je bezdrôtový zámok AirKey. Tento elektronický zámok sa ovláda pomocou mobilného telefónu s funkciou NFC. Komunikácia medzi telefónom a zámkom je úplne bezpečná a porovnateľná s platbou pomocou bezkontaktnej karty v obchode. Zámok je napájaný pomocou batérie, to znamená, že nepotrebuje na svoj chod žiadnu dodatočnú kabeláž.

Výhod použitia mobilného telefónu na ovládanie dverí je hneď niekoľko:

  • Menej kľúčov
  • Rýchle priraďovanie / vymazanie jednotlivých prístupových práv užívateľa
  • Prehľad o už udelených prístupových právach
  • História vstupov priamo v mobilne
  • Nemožnosť nelegálneho kopírovania kľúčov

Posledným elektronickým zámkom z dielne EVVA je elektronický zámok EMZY. Ten sa vyznačuje už komplikovanejšou montážou nakoľko je potrebné k dverám ťahať dodatočnú kabeláž. Zámok v sebe skrýva aj množstvo výhod, napr. možnosť ovládania pomocou PIN klávesnice či pomocou čítačky odtlačku prsta. Systém EMZY je možné nainštalovať na akékoľvek dvere.

Vďaka možnosti naprogramovania riadiacej jednotky sa dá nastaviť kedy má byť elektronická vložka EMZY odomknutá ale aj naopak kedy sa má uzamknúť.

Oblasti použitia elektronickej vložky EVVA EMZY:

  • Automatické zamykanie a odomykanie ovládanie pomocou detekcie pohybu alebo prístupovým systémom
  • Časovo riadené zamykanie / odomykanie
  • Centrálne riadené zamykanie / odomykanie vložky z centrálneho pultu riadenia budov

Máte záujem o elektronické ovládanie dverí ? Neváhajte nás kontaktovať !

Pridať nový komentár

15 + 1 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test