Inteligentný zámok Yale Linus

Inteligentný zámok Yale Linus
Inteligentný zámok Yale Linus
Fieldset

Inteligentný zámok Yale Linus otvoríte pomocou mobilného telefónu, PIN klávesnice či klasického mechanického kľúča.

Spoločnosť ASSA ABLOY prišla na trh s novinkou a to inteligentným zámkom Yale Linus, ktorý z akýchkoľvek dverí spraví inteligentné. Vďaka špeciálnej konštrukcii zámku, ho môžete používať s vašou starou cylindrickou vložkou.

 

INTELIGENTNÝ ZÁMOK YALE LINUS
DIZAJN A INŠTALÁCIA

Zámok je vyrobený tak aby ste nemuseli meniť svoju cylindrickú vložku za novú a to za predpokladu splnenia podmienok, ktoré si spomenieme nižšie. Namiesto výmeny cylindrickej vložky, Yale Linus pripevníte na dvere a do inteligentného zámku vložíte kľúč od stávajúcej cylindrickej vložky. Veľkou výhodou zámku je možnosť manuálneho ovládania pomocou mechanického kľúča, tak ako ste to robili doteraz.

Yale Linus je k dispozícii v čiernom alebo striebornom prevedení.

Svoju stávajúcu cylindrickú vložku môžete spolu s Yale Linus používať ak:

  • Kľúč cylindrickej vložky nie je hrubší ako 6mm,
  • Máte cylindrickú vložku bez Olivky (gombíka)
  • Máte cylindrickú vložku s funkciou EMERGENCY (cylindrickú vložku otvoríte druhým kľúčom aj v prípade, že z vnútornej strany je zasunutý druhý kľúč)
  • Kľúč nevyčnieva z vložky valca viac ako 40mm

V prípade, že Vaša cylindrická vložka nespĺňa jednu z vyššie spomenutých podmienok nie je možné spolu s Yale Linus používať Vašu stávajúcu cylindrickú vložku. Aj pre tieto prípady, spoločnosť Yale vyvinula špeciálny KIT - YALE LINUS ADJUSTABLE CYLINDER, ktorý obsahuje nastaviteľnú cylindrickú vložku a bezpečnostný kľúč.

Kompatibilitu starej cylindrickej vložky so zámkom YALE LINUS si môžete overiť na nasledujúcej stránke: https://www.yalelock.sk/sk/yale/sk/smart-living/linus-kontrolu-kompatibility

Inštalácia zámku je veľmi jednoduchá. Všetko čo musíte urobiť je pripevniť montážnu konzolu pomocou priloženej podložky, pripevniť kľúč do motora Yale Linus, vložiť batérie a potom zacvaknúť zámok do pripravenej konzoly na dvere.

Zámok je možné z vnútornej strany ovládať aj mechanicky a to pomocou špeciálnej olivy. Toto mechanické ovládanie zámku je  vynikajúcim bezpečnostným prvkom, nakoľko uľahčuje dostať sa rýchlejšie von napr. pri požiari.

Nastavenie zámku je veľmi jednoduché. Celým nastavením Vás prevedie mobilná aplikácia, ktorá Vám ukazuje jednotlivé kroky. Vďaka magnetickej nálepke DoorSense, zámok zistí, či sú dvere otvorené alebo nie. Po počiatočnom nastavení zámku, ho môžete ovládať aj pomocou mobilnej aplikácie.

MOBILNÁ APLIKÁCIA

Mobilná aplikácia je ZDARMA a dostupná ako na Android tak i na iOS. Pomocou mobilnej aplikácie viete celý zámok ovládať, prideľovať jednotlivé prístupy, zobraziť históriu prístupov či aktualizovať celý systém.

 

Zámok je možné nastaviť na automatické zamykanie (pri zatvorení dverí sa zámok automaticky uzamkne) ale i odomykanie (funkcia Auto-Unlock s funkciou geofencing).  Výhodou zámku Yale Linus je možnosť integrácie do SMART HOME systému napr. do Apple HomeKit, Amazon Alexa či Google Assistant.

 

 

 

 

 

 

LINUS CONNECT BRIDGE

Zámok môžete doplniť o LINUS CONNECT BRIDGE, ktorý rozšíri možnosti ovládania zámku. Bridge je malá skrinka, ktorá musí byť umiestnená v dosahu Bluetooth zámku Linus. Použitím Bridgu získate tiež podporu Google Asistenta alebo Amazon Alexa.

Pri spárovaní zámku s niektorým domácim asistentom, môžete zámok ovládať hlasom. Pri využívaní Siri sa hlasový asistent mierne líši – zámok môžete uzamknúť hlasom ale na odblokovanie zámku sa musíte overiť pomocou telefónu.

Bridge umožňuje využívanie IFTTT. Môžete si nastaviť vlastné inteligentné pravidlá napr. po odomknutí zámku sa automaticky deaktivuje alarm.

Vďaka službe Yale Smart Notifications si môžete nastaviť rôzne vlastné upozornenia napr. na pootvorené dvere, alebo na odomknutie dverí určitým používateľom.

YALE SMART KEYPAD

Inteligentný zámok Yale Linus je vhodné doplniť aj o bezdrôtovú klávesnicu YALE SMART KEYPAD, ktorá Vám umožní odomykanie zámku pomocou PIN kódu, či jednoduché zamykanie jedným dotykom.

Klávesnica je vhodným doplnkom pri využívaní s AirBnb, kde môžete hosťom nastaviť osobný kód s obmedzenou platnosťou na niekoľko dní či týždňov. Vďaka klávesnici Yale SMART KEYPAD už nebudete musieť nechávať kľúče pod kvetináčom.

 

INTELIGENTNÝ ZÁMOK YALE LINUS - ZHRNUTIE

Výkonný a ľahko namontovateľný inteligentný zámok, ktorý je kompatibilný skoro so všetkými typmi dverí. Zámok je možné ovládať pomocou mobilného telefónu, mobilnej aplikácie či klasickým kľúčom. Výhodou zámku je podpora HomeKit a po použití Yale Bridge aj Google Asistent, Amazon Alexa či IFTTT. Pri použití klávesnice Yale Smart Keypad môžete zámok uzamykať jediným dotykom. Zámok je vynikajúcou voľbou pre upgrade starých (neinteligentných) dverí na inteligentné dvere 21. storočia.

KLADY

+ Jednoduchá a rýchla montáž
+ Možnosť automatického zamykania dverí
+ Napájanie pomocou AAA batérii s výdržou 6 až 9 mesiacov
+ Kompatibilita s Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Asistent či IFTTT
+ Pri použití Bridgu je možné zámok ovládať kedykoľvek a odkiaľkoľvek

ZÁPORY

- Yale Bridge nie je súčasťou dodávky
- Nie je napájané pomocou nabíjateľnej vstavanej batérie

 

Inteligentný zámok YALE LINUS môžete kúpiť aj na našom e-shope:

 

Pridať nový komentár

8 + 9 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test