Naozaj bezpečný trezor

Naozaj bezpečný trezor
Fieldset
Anonymný
10. 5. 2019
0 komentárov

Domáce vlámanie je v súčasnej dobe často skloňované. Je to jedna z vecí, ktoré nechce nikto zažiť. Mnoho ľudí si vraví „mne sa to nikdy nestane“. Bohužiaľ deje sa to často a môže sa to stať aj Vám. Pri vykradnutí nehnuteľnosti môžete prísť o celoživotné úspory či o dôležité dokumenty a cennosti a pritom je tak jednoduché sa chrániť.

Kúpou domáceho trezora ochránite svoje celoživotné úspory a cennosti nie len pred zlodejmi ale i pred ohňom či vodou. Samozrejme, že nehovoríme o lacných Čínskych sejfoch ale o kvalitnom, certifikovanom trezore, ktorého cena nie je až tak vysoká ako si každý môže myslieť. Cena kvalitného, bezpečného a certifikovaného trezora začína už od pár stoviek eur, pričom môže ochrániť Vaše celoživotné úspory.

Na trhu môžeme nájsť niekoľko druhov trezorov v rôznych prevedeniach či veľkostiach. Je veľmi dôležité zvážiť na čo chceme daný trezor použiť, kde bude trezor umiestnený či aký typ zámku bude pre nás najvhodnejší. Preto Vám prinášame prehľad niekoľkých druhov trezorov.

Požiarne/vodotesné trezory

Požiarne trezory sú v poslednej dobe veľmi obľúbené. Ľudia začínajú chápať dôležitosť požiarnej odolnosti trezoru. Požiar sa zvyčajne rozšíri za pár minút od vzniku, pričom v takej situácii nebudete vedieť ihneď reagovať a teda poberiete si so sebou len pár najzákladnejších vecí ...

Požiarny či vodotesný trezor Vám ochráni Vaše cennosti a hotovosť v bezpečí po dobu niekoľkých minút či hodín. Moderné, ohňovzdorné trezory sa konštruujú aj ako vode-odolné, aby ochránili Váš majetok proti vode z hasiacich hadíc.  

Preto ak vyberáte trezor do domácnosti Vám odporúčame poobzerať sa po trezore, ktorý je aj ohňovzdorný. V prípade, že už vlastníte nejaký trezor a nie je ohňovzdorný, môžete sa poobzerať po špeciálnej ohňovzdornej schránke, ktorá sa vkladá do trezoru.

Umiestnenie trezoru

kúpou je nutné si rozmyslieť kam daný trezor umiestnite. My odporúčame trezor skryť na miesto kde nie je vidieť, hneď ako človek vkročí do miestnosti. Najlepšie miesto pre umiestnenie trezoru je zabudovanie do nábytku napr. do knižnice či skrine.

Stenový trezor

Stenové trezory sú umiestnené v stene. Takéto umiestnenie je neviditeľné – ak na takýto trezor zavesíte napr. obraz.

Zabudovanie v stene robí zo stenového trezora prakticky nedobytný trezor nakoľko sťažuje prístup proti vypáčeniu dverí a v neposlednom rade ak je správne upevnený nie je možné ho zo steny vytrhnúť.

Trezor pripevnený k podlahe

Radíme aby ste si trezor pripevnili k zemi resp. do steny a to bez ohľadu na jeho váhu. Či ide o trezor 20kilový alebo 200 kilový vždy je dobré takýto trezor pripevniť.

Neexistuje žiadny jednoduchý spôsob akoby mohol zlodej ukradnúť trezor pripevnený k podlahe. Vlámanie do domov býva zväčša veľmi rýchle a preto zlodeji berú všetko čo nie je pripevnené

Existuje veľa miest kde môžete ukryť svoj trezor pred zlodejmi. V článku sme zmienili 3 miesta, ktoré sú najčastejšie. Nech umiestnite svoj trezor kamkoľvek majte vždy na pamäti, že každý trezor je potrebné skryť pred očami zlodejov a každý trezor je nutné dobre pripevniť a to k zemi, k stene alebo zabudovať do steny.

Pridať nový komentár

1 + 13 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test