Situácie kedy by ste mali porozmýšľať nad výmenou zámku vo vašich dverách

Situácie kedy by ste mali porozmýšľať nad výmenou zámku vo vašich dverách
Fieldset

Ako vlastník či nájomca bytových či nebytových priestorov máte k dispozícii svoje kľúče. Kľúče sú základným prvkom pre otvorenie vašich dverí ale taktiež predstavujú symbol dôvery.

Existujú určité chyby, ktoré robí nájomca či vlastník nehnuteľnosti a situácie pri ktorých je nutná výmena zámkov vo dverách pretože nie vždy musíte byť jedinou osobou, ktorá má kľúče od Vašich dverí.

Ak ste si kúpili novú nehnuteľnosť
Otvorenie zámku vo vašej novej nehnuteľnosti vo vás bezpodmienečne vyvoláva vzrušenie ale nemali by ste sa nechať uniesť emóciami.

Prvou vecou, ktorú by ste mali spraviť je výmena zámku / cylindrickej vložky. Kópiu kľúča môžu vlastniť stavebníci a ich zamestnanci, makléri či predchádzajúci majitelia nehnuteľností a preto je veľmi vhodné vymeniť takéto zámky za nové.

Ak ste vyhodili zamestnanca
Pomsta zo strany bývalého zamestnanca môže byť veľmi nepríjemná. Ak máte vo firme drahé prístroje alebo tam nechávate hotovosť, je dobré aj v takomto prípade vymeniť zámky na vstupných dverách.

Vaša manželka/partner sa odsťahoval
Nikdy neviete kedy Vás môže čakať pomsta od Vášho ex ... Aj v prípade rozvodu alebo rozchodu je dobré vymeniť cylindrické vložky vo dverách.

Ukradnuté kľúče
Mimoriadna situácia pri ktorej je nutné vymeniť všetky zámky vo Vašej dome. V prípade, že často strácate svoje kľúče porozmýšľajte aj nad elektronickými zámkami, ktoré ovládate odtlačkom prsta. V prípade ak nie ste zástancom moderných výdobytkov, môžete si kúpiť cylindrickú vložku s úpravou 3v1, ktorú jednoducho a rýchlo prekódujete čím zablokujete stratené kľúče.

Staré zámky / cylindrické vložky
Aj cylindrické vložky majú určitú životnosť. Zasúvaním a vysúvaním kľúča sa kľúče obrusujú. Vnútorný mechanizmus sa taktiež odomykaním a uzamykaním opotrebováva a tak sa môže jedného dňa stať, že sa váš zámok zasekne a zablokuje. Preto je vhodné po pár rokoch meniť takýto zámok za nový. Taktiež je dobré myslieť aj na údržbu cyl. vložky a minimálne raz za pol rok takúto vložku premazať silikónovým sprejom.

Prezrite si našu ponuku bezpečnostných cylindrických vložiek.

 

Pridať nový komentár

19 + 1 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test