Ticho a kľud aj vďaka bezpečnostným dverám

Ticho a kľud aj vďaka bezpečnostným dverám
Fieldset

Tichý a pohodový domov vďaka bezpečnostným dverám

Poznáte to, prídete domov a po dlhom pracovnom dni si chcete užiť chvíľu ticha a pokoja no v tom vás vyrušia hluční susedia rozprávajúci sa na chodbe či neustále jazdiaci výťah. To všetko vie narušiť vašu domácu pohodu. A pritom riešenie problému môže byť jednoduché a efektívne – kúpa nových bezpečnostných dverí. Okrem toho, že vás ochránia pred neželanou návštevou, zabezpečia byt aj pred ohňom, pachu, prachu, zimou a hlukom.

NEPRENIKNE ZLODEJ, OHEŇ ANI HLUK

Bezpečnostné dvere Fornox Vás ochránia nie len pred zlodejom ale aj pred ohňom, prachu, pachu či hluku. Vďaka špeciálnej zvukovo-tepelno-protipožiarnej výplni neprenikne nič čoby narušilo vaše bezpečie a domácu pohodu.

Dvere a zárubne obsahujú špeciálne EPDM tesnenie, vďaka ktorému sú dokonalo zaizolované a chránené pred nepriaznivými situáciami. Vďaka špeciálnej tepelnej izolácii Vám dvere pomáhajú udržiavať tepelnú pohodu v lete či v zime.

Na čo sa zamerať pri výbere bezpečnostných dverí:

  1. Bezpečnosť – Bezpečnostné dvere musia prejsť cez akreditovanú certifikačnú skúšobňu, ktorej výsledok je certifikát bezpečnostných dverí. Pre bežné byty odporúčame si vybrať bezpečnostné dvere certifikované minimálne v 3. bezpečnostnej triede, napríklad dvere Fornox AK230/3 alebo Fornox AK200/3.
  2. Dizajn a komfort – bezpečnostné dvere je vhodné zladiť s interiérom. Informujte sa u predajcu aký typ povrchov ponúka. Odporúčame vybrať si bezpečnostné dvere s laminátovým povrchom, ktorý je jednoduchý na údržbu, je odolný a jeho vzhľad je dlhotrvajúci. Na trhu natrafíte aj na dvere v povrchovej úprave RAL, ktoré sú náchylné na poškriabanie kľúčmi či na fóliované dvere, ktoré sú taktiež náchylné na poškriabanie či odlepenie povrchu.

Dvere by sa mali ľahko odomykať a zamykať. Vyskúšajte si priamo u predajcu, ako sa dvere odomykajú a zamykajú. Pre prípad servisu, by mal byť dverný zámok ľahko kedykoľvek vymeniteľný, nakoľko práve dverný zámok je najnáchylnejší na poškodenie napr. pri silnom tresknutí dverí pri prievane a podobne.

  1. Servis dverí – Overte si u svojho predajcu či poskytuje záručný a pozáručný servis dverí a čo všetko zahŕňa. Servis by mal zahŕňať napr. aj otvorenie zabuchnutých dverí a podobne.
  2. Cena bezpečnostných dverí – Na trhu je množstvo predajcov bezpečnostných dverí no len pár je naozaj kvalitných. Niektorý za dodanie a montáž bezpečnostných dverí pýtajú podozrivo nízke sumy a práve tam by ste mali spozornieť a pýtať sa predajcu čo za bezpečnostné dvere ponúka.

Pýtajte sa hlavne:

  1. Na certifikáty
  2. Kde sa dvere vyrábajú
  3. Ako montujú bezpečnostnú zárubňu – ak na PUR penu, nejde o bezpečnostné dvere nakoľko takto namontované zárubne nie sú chránené proti roztiahnutiu ! Niektorý predajcovia dokonca tvrdia, že majú špeciálnu „betónovú PUR penu“ čo je hlúposť a nič také ako „betónová PUR pena neexistuje“
  4. Čo zahŕňa celková montáž dverí – tá by mala zahŕňať osadenie zárubní a dverí, betonáž zárubní, vyspravenie omietok, montáž dverných doplnkov.
  5. Aká je konštrukcia dverí – tá by mala pozostávať z 2 oceľových platní (1 platňa na každej strane dverí), oceľového rámu a oceľových výstuh. Vo dverách by mala byť zvukovo-tepelná izolácia a nie papierová voština !
  6. Pýtajte sa aký je povrch dverí – najideálnejšou voľbou je laminátový povrch. Nemala by to byť fólia, nalepená na laminátovej doske či len ofóliované dvere. Laminátový povrch je najlepší na údržbu a má najdlhšiu životnosť.

Ak chcete zabezpečiť svoj byt proti zlodejom či hluku, bezpečnostné dvere Fornox sú skvelou voľbou. Zabezpečia vám nielen pocit bezpečia, ale aj pokoj a ticho. Vy sa tak už nemusíte báť o svoju rodinu a majetok.

Ak sa chcete dozvedieť viac o bezpečnostných dverách Fornox, navštívte našu webovú stránku bezpečnostných dverí poprípade nás neváhajte kontaktovať ohľadom nezáväznej cenovej ponuky.

POZRIEŤ PONUKU BEZPEČNOSTNÝCH DVERÍ FORNOX

Pridať nový komentár

1 + 11 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test