Trezor vs Sejf

Trezor vs Sejf
Fieldset
Anonymný
10. 5. 2019
0 komentárov

„Aký je rozdiel medzi sejfom a trezorom ?“. Táto otázka sa vyskytuje pomerne často preto sme sa rozhodli spísať pár najdôležitejších rozdielov medzi sejfom a trezorom.

Sejf

Sejf je konštruovaný ako jednoplášťová alebo dvojplášťová plechová skriňa, ktorá sa najčastejšie uzamyká len do 1 strany.

Na bezpečnostnom rebríčku sú sejfy umiestnené pod bezpečnejšími trezormi. Sejfy mávajú nižší stupeň odolnosti proti napadnutiu. Norma, ktorá upravuje sejfy v Európskej únii je EN 1143-1.

Táto norma začína bezpečnostnou triedou S1. Na túto Európsku normu nadväzuje česká norma ktorá rozdeľuje nižšiu bezpečnosť do bezpečnostných tried Z1,Z2 a Z3.

Do sejfu sa odporúča odkladať cennosti nižšej hodnoty, kľúče od auta, pasy poprípade hotovosť do 1 000€. Pretože sejf poskytuje len základnú ochranu cenností, určite neodporúčame do sejfu vkladať hodnotné veci.

V našej ponuke nájdete aj špeciálne ohňovzdorné sejfy, ktoré slúžia hlavne na ochranu dokumentov a cenností pred ohňom.

Trezor

Pochádza z anglického slova treasure (poklad)a je takisto určený k ochrane svojho obsahu.

Trezory sú certifikované podľa Európskej normy EN 1143-1 alebo odpovedajúcim ČSN/STN normám, akreditovanými certifikačnými skúšobňami. 

Trezory môžu byť postavené do priestoru s možnosťou kotvenia do podlahy alebo steny, taktiež môžu byť zabetónované do steny.

Poznáme nábytkové trezory, stenové trezory, podlahové trezory, trezory na zbrane špeciálne trezory, ktoré sú určené pre úschovu médií.  

Trezor odporúčame použiť všade tam, kde požadujete vysokú ochranu Vašich cenností a hotovosti. V tabuľke nižšie Vám prinášame maximálne odporúčane hodnoty majetku, ktorý chcete v trezore danej kategórie uchovávať.

Bezpečnostná trieda

Počet zámkov

cca. poistná suma

0.

1ks triedy A

9 958 €

I.

1 ks triedy A

16 596 €

II.

1 ks triedy A

39 832 €

III.

1 ks triedy B

132 775 €

IV.

2 ks triedy B

200 000 €

V.

2 ks triedy B

500 000 €

V prípade, že si chcete obsah Vášho trezoru poistiť je potrebné výšku uschovanej hotovosti a cenín v trezore, prebrať s Vašou poisťovňou.

Pridať nový komentár

4 + 4 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test