Trezorové zámky

Trezorové zámky
Fieldset
Anonymný
10. 5. 2019
0 komentárov

K otváraniu trezorov sa v drvivej väčšine používajú tri kategórie trezorových zámkov alebo ich kombinácie. Zámok buď sám znemožňuje otvorenie dverí alebo zamyká rozvorový mechanizmus trezoru. Trezorové zámky sa delia do troch bezpečnostných tried: A, B, a C podľa Európskej normy EN 1300.

Bezpečnostné triedy hovoria ako sú zámky bezpečné a ako náročné je zámok prekonať (otvoriť). Trezorové zámky, ktoré majú rovnakú bezpečnostnú triedu by mali byť rovnako bezpečné bez ohľadu na to či sú ovládané kľúčom, mechanickým číselníkom alebo elektronickou klávesnicou.

Trezorový zámok na kľúč:
Trezorový zámok na kľúč je základná a najlacnejšia varianta zamykania trezoru. Hlavná nevýhoda zámku na kľúč je fakt, že so sebou musíte nosiť kľúče.  Trezorové kľúče majú zúbky, ktoré zrovnávajú stavítka v zámku. Podľa množstva takýchto zúbkov je možné odhadnúť bezpečnosť takéhoto zámku.

Mechanický kombinačný zámok:
Populárny zámok, ktorý v sebe kombinuje výhody kľúčového a elektronického zámku. Hlavnou výhodou je, že nemusíte nosiť kľúče ani vymieňať batérie. Zadávanie kombinácie je ale zdĺhavejšie a niekoho tiež môže odradiť komplikovanejší systém zadávania kódu. Tento variant zamykania je najvhodnejší v prípade ak do trezoru nechodíte príliš často.

Elektronický zámok:
Elektronické zámky sú veľmi rýchle a pohodlné.  Menšou nevýhodou je vyššia obstarávacia cena a potreba výmena batérií. Zadávacia klávesnica je možná v plastových a kovových prevedeniach. Tlačidlá klávesnice bývajú gumové alebo fóliové. Hlavnou výhodou týchto zámkov sú rôzne rozšírené funkcie ako sú: prístupy viacerých ľudí so svojimi kódmi, časové oneskorenie, vyhlásenie poplachu alebo výpis prístupov na počítači.

Biometrický zámok na odtlačok prstu:
Biometria je jednou z najmladších technológií. Ide o rozpoznávanie užívateľa pomocou špecifických znakov tela, napríklad podľa oka, prstu, ... Certifikované trezory so zámkom na odtlačok prstu majú vždy 2 zámky – jeden biometrický a druhý kľúčový prípadne elektronický zámok s PIN klávesnicou. Na trezore musí byť vždy aspoň 1 certifikovaný zámok. Zámky na odtlačok prstu sú len doplnkové. 

Kompletnú ponuku trezorov nájdete na nasledujúcom odkaze.

Pridať nový komentár

2 + 7 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test