Trieda bezpečnosti cylindrických vložiek

Trieda bezpečnosti cylindrických vložiek
Fieldset
Anonymný
10. 5. 2019
0 komentárov

Pri výbere bezpečnostnej cylindrickej vložky je nutné zladiť bezpečnostné triedy všetkých dverných doplnkov. Treba sa riadiť starým známym príslovým "reťaz je len tak silná, ako je silný jej najslabší článok". Príklad: V prípade, že vlastníte bezpečnostné dvere, ktoré sú certifikované v III. bezpečnostnej triede, všetky dverné doplnky (cyl. vložka, dverné kovanie a pod.) musia byť certifikované taktiež minimálne v III. bezpečnostnej triede alebo vyššej.

Zladením bezpečnostných tried dverných doplnkov dosiahnete maximálnu účinnosť bezpečnostných dverí. V prípade, ak máte v pláne poistiť Váš majetok, je tento krok potrebný - poisťovne môžu v prípade poistnej udalostiv yžadovať certifikáty od jednotlivých dverných doplnkov. V prípade, že sa bezpečnostné triedy jednotlivých komponentov nezhodujú (ak sú jednotlivé komponenty certifikované v nižšej bezpečnostnej triede ako bezpečnostné dvere), môže Vám poisťovňa krátiť vyplatenie poistného. 

Pyramída bezpečnosti Vám pomôže rozhodnúť sa pre úroveň zabezpečenia Vášho majetku. Pyramída bezpečnosti má štyri farebne odlíšené úrovne bezpečnosti napr. proti vyhmatnutiu, odvŕtaniu, vytrhnutiu atď...


4. bezpečnostná trieda cylindrickej vložky (Veľmi vysoká ochrana):
Pre vnútorné dvere, odolné proti vyhmataniu, odvŕtaniu, vytrhnutiu i hrubému násiliu

3. bezpečnostná trieda cylindrickej vložky (Vysoká ochrana):
Pre vnútorné dvere, ktoré je treba ochrániť pred nezvanými hosťami

2. bezpečnostná trieda cylindrickej vložky (Zvýšená ochrana):
Spoločné priestory v dome, brány, vnútorné dvere domov

1. bezpečnostná trieda cylindrickej vložky (Základná ochrana):
Stavebné vložky, bránky, provizórne uzamknutie

 

 

U vnútorných dverí (vchodové dvere, garážové dvere apod.) odporúčame použiť cyl. vložku certifikovanú v 3. alebo 4. bezpečnostnej triede. Kompletnú ponuku cylindrických vložiek nájdete na nasledujúcej adrese.

Pridať nový komentár

4 + 2 =

20 rokov skúseností

Technická podpora

Držitelia Tech. licencie

Kamenná predajňa

Veľkoobchod maloobchod

test